Välkommen!

Sveriges HR Förening. Yrkesföreningen för dig som arbetar med HR och Personalfrågor.

Inställd! Mångfald som konkurrenskraft

Kursledare: Amjad Aloul, Crossborder Communication

25% av Sveriges befolkning har någon form av invandrarbakgrund. Det är starkt heterogena grupper med egna konsumtionsmönster, behov, livsstil och attityder. Ofta med lägre kännedom kring svenska företag och varumärken. Dessutom är det allt för många som upplever barriärer in till den svenska arbetsmarknaden. Den här utbildningen syftar till att se möjligheterna med mångfald för att bredda sin rekrytering samt förbättra marknadsarbetet för att lättare nå ut till personer med invandrarbakgrund.

Fler företag börjar att se möjligheterna i att anpassa och utforma en marknadsföring där dessa grupper bättre kan identifiera sig med organisationen och varumärket med fokus på att bygga sympati och lojalitet. Det är då av yttersta vikt att HR-avdelningarna hänger med och arbetar för att ta in mångfalden internt.

Vi lämnar gamla invanda beteenden och går några meter i någon annans skor för att se världen med nya ögon. Att låta det perspektivet genomsyra övergripande analyser och praktiska åtgärder kan förändra ditt företag, för alltid.

Under utbildningen jobbar vi med:

  • Hur ser det ut i det svenska mångkulturella samhället idag?
  • Vi tittar närmare på invandrargrupper som målgrupp – hur ser behov och konsumtionsmönster ut?
  • Vi ser över hur detta arbete kan förändra våra arbetsgrupper internt. Vad händer när mångfalden kommer in och Rolf, Janne, Anna och Magnus får sällskap av Mohammed, Lubna och Shervin?
  • Tar upp konkreta exempel över företag som har kommit igång med processen och lyckats inom området.
  • Mångfald i praktiken: Hur utformar jag en annons som attraherar alla?
  • Hur når jag ut till dessa nya målgrupper, en översyn av nya medieval?
  • Hur förbereder jag min egna organisation?

Efter utbildningen kommer du med nya ögon kunna se fördelarna med mångfalden. Utbildningen avdramatiserar och ger konkreta tips och idéer till hur du inleder och leder ert mångfaldsarbete.


Målgrupp
Alla som vill utveckla verksamheten och öka konkurrentkraften genom mångfald.

Facilitator
Amjad Aloul är specialist på hur man kommunicerar med och hur man når invandrargrupper. Amjad hjälper andra att kommunicera över kulturgränserna på Crossborder Communication, kommunikationsbyrån som hjälper företag att nå ut till hela Sveriges befolkning.

”Jag vågar säga att Amjad Aloul är landets mest erfarna och kunniga person inom det mångkulturella området. Hans företag Crossborder ligger bakom bland annat Coops mångfaldssatsning, Han arbetar också bland annat med Posten, Valmyndigheten, PPM och Citibank.”
Göran Adlén Trendanalytiker

 

 

 

För dig som medlem

Visste du att...

som inloggad medlem är det bara att klicka på anmäl mig. Alla dina uppgifter är redan förifyllda! Bli medlem? Klicka här!
Är du redan medlem? Logga in här!


Amjad Aloul
 

Amjad Aloul

Datum:
18 okt 2017 - 18 okt 2017
Tider:
08:00 - 12:00
Frukost serveras från kl. 07:45.
 
Anmäl dig: 


Alla priser är exkl. Moms!
Plats:
IHM Business School
Warfvinges väg 39
104 25, Stockholm
 
Kontaktperson:
Therese Birnstingl
Tel: 0702-30 19 12
therese.birnstingl@sverigeshrforening.se
 

Glömt lösenord? Klicka här.
Sök innehåll på HR Föreningen:
Sök HR medlem:

Annonsera här »


Kontakta oss

Sveriges HR Förening Box 6037 102 31 Stockholm Besöksadress: Birger Jarlsgatan 34 6tr, Telefon: +46(0)8-545 914 60 info@sverigeshrforening.se