Välkommen!

Sveriges HR Förening. Yrkesföreningen för dig som arbetar med HR och Personalfrågor.

Lediga jobb

Sveriges HR Förening hjälper dig att hitta arbete inom HR, här kan du som söker arbete hitta lediga tjänster

 

Vikariat: HR-generalist till Tysk-Svenska Handelskammaren

Vi söker dig som älskar att jobba med HR och administration. Letar du efter en utmaning i ett internationellt företag som förenar det bästa av den tyska och svenska kulturen? Välkommen att söka idag som vikarie med möjlighet till fortsatt anställning!

Tysk-Svenska Handelskammaren är sedan 1951 den naturliga tjänste- och serviceorganisationen för industri- och handelsförbindelser mellan Tyskland och Sverige. Med cirka 1 150 medlemsföretag och omkring 60 medarbetare i Stockholm samt Malmö är vi den största utlandskammaren i Sverige.

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha varierande administrativa arbetsuppgifter inom hela HR-området. Du kommer att ta hand om t.ex. rekryteringar och avgångar i avstämning med respektive affärsområdeschef, anställningsavtal, pensions- och gruppförsäkringar samt vårt HR- och tidrapporteringssystem. Utöver det kommer du självständigt att ta hand om vårt interna praktikantprogram samt delta i interna projekt.

Kvalifikationer

Du är trygg i dig själv och har hög integritet. Du är duktig på att skapa relationer och har en god kommunikativ förmåga. Vidare är du en skicklig administratör som är strukturerad och har ett metodiskt arbetssätt. Du kommer att rapportera till vd. Du har tyska eller svenska som modersmål och behärskar det andra språket (tyska respektive svenska) mycket väl i både tal och skrift.

Som person är du glad, öppen, positiv och har lätt att skapa och etablera kontakter. Du är en genuin servicemänniska. Att driva arbetet framåt och hålla tidsramar samt frister är lätt för dig. Du är prestigelös, noggrann och har lätt att följa befintliga rutiner och tvekar inte inför nya utmaningar. Du är en van datoranvändare och att jobba med Officepaketet tillhör din vardag. Har du erfarenhet av att jobba med Sympa eller Milltime ser vi det som meriterande.

Vi erbjuder

Tysk-Svenska Handelskammarens kontor är beläget på Valhallavägen i Stockholm, i ljusa och moderna lokaler. Alla medarbetare präglas av stark sammanhållning och teamkänsla. Du kommer att få arbeta i en spännande företagskultur med inslag från både tysk och svensk kultur.

Vi erbjuder dig ett konkurrenskraftigt anställningserbjudande med fördelaktiga villkor.

Tjänsten är ett vikariat på ett år där det finns möjlighet till deltid samt fortsatt anställning. Tillträde 1 maj 2018 eller enligt överenskommelse.

Vi ser fram emot att få din ansökan med CV och personligt brev senast den 10 april 2018 via denna länk. Vi arbetar med löpande urval.

Klicka här för att se hela annonsen.


 

Strukturerad och driven marknadskoordinator sökes till Sveriges HR Förening.

Vi söker nu en operativ, resultat- och relationsorienterad marknadskoordinator.  

Sveriges HR Förening är en yrkes- och påverkansförening som har mål att stärka HR-professionen samt utveckla och aktivt knyta samman HR-Sverige. Föreningen arbetar även aktivt med omvärldsbevakning, driva opinion och skapa kännedom om trender och forskning inom HR. 

Organisationen har idag över 7000 medlemmar och jobbar aktivt och långsiktigt med att knyta till sig fler. Varje år anordnar Sveriges HR Förening ett antal events, seminarium, utbildningar, träffar och övriga marknadsaktiviteter i syfte att leva upp till föreningens medlemslöften och målsättningar. 

Nu söker vi dig som skall vara med och driva föreningens marknadsaktiviteter framåt, säkerställa leverans och kvalitet samt bidra med kreativa idéer och nya tankar. 
Arbetsuppgifterna utgörs framförallt av att driva föreningens samtliga marknadsaktiviteter från A till Ö med allt ifrån idé & koncept till bokningar, hantering av anmälningar, samarbeten, logistik, produktion och genomförande. 

Rollen är operativ som kräver en lösningsorienterad ?hands- on? mentalitet och vi söker dig som även har den strategiska höjden. Vi söker dig som trivs i ett föränderligt klimat då ingen dag är den andra lik. Du är förändringsbenägen, trygg i dig själv med skinn på näsan och ett starkt engagemang. 

Vi ser gärna att du har erfarenhet från byråsidan och har varit med och drivit ett par större event. Du är en god administratör, kommunikativ och nyfiken på att lära dig nya saker. 

Vi erbjuder dig en personlig, trygg och trevlig arbetsplats i centrala Stockholm som utgörs av ett litet, tight team präglat av engagemang, framåtanda och av att utveckla sina medarbetare. 

Varmt välkommen med din ansökan. Intervjuer kommer ske löpande så skicka in din ansökan idag till:Emma Karlgren på People Partner emma@peoplepartner.se 

Vill du veta mer om uppdraget?

Läs mer här >>

 

 

HR SPECIALIST TILL KTH

OM TJÄNSTEN

Kungliga Tekniska högskolan, Universitetsförvaltningen
KTH är ett av Europas ledande tekniska universitet och en viktig arena för kunskapsutveckling. Som Sveriges största universitet för teknisk forskning och utbildning samlar vi studenter, forskare och fakultet från hela världen. Vår forskning och utbildning omfattar såväl naturvetenskap som alla grenar inom teknik samt arkitektur, industriell ekonomi, samhällsplanering, teknisk historia och filosofi.
Universitetsförvaltningens uppgift är att stötta universitetets kärnverksamhet utbildning och forskning. Det gör vi genom att ge kvalificerat stöd i olika administrativa processer. Samtidigt är universitetsförvaltningen policyskapande och samordnande. Vi ansvarar även för att utföra kvalitetskontroller, uppföljningar och utvärderingar som utvecklar verksamheten.


Avdelningsbeskrivning
På Personalavdelningen arbetar 45 personer med administrativt stöd, myndighetsutövning, konsultationer, utvecklings- och förändringsarbete, organisationsutveckling och arbetsgivarstrategier.


ARBETSUPPGIFTER

Som HR-specialist kommer du att arbeta med att utforma KTH:s strategier inom HR. Du ansvarar för att ta ett helhetsgrepp kring förhandlingsverksamheten och agerar expert gentemot chefer och kollegor i strategiarbetet. Du jobbar brett inom det arbetsrättsliga området och en stor del i tjänsten är att arbeta proaktivt för att både sprida och delge information i organisationen och fånga upp nya möjligheter. Vidare arbetar du med att självständigt driva och leda projekt och processer ur både ett helhets- och detaljperspektiv liksom ser samband mellan verksamhetsnytta och HR.

Inom HR-området kommer du också att arbeta med handläggning och konsultationer inom arbetsrätt, personal- och arbetsmiljöfrågor, liksom med frågor enligt diskrimineringslagen. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa, samt på organisations-, grupp- och individnivå. Du jobbar tätt tillsammans med en grupp om sex HR-specialister.

I rollen får du möjlighet att utveckla dina kunskaper inom HR med fokus på arbetsrätt och förhandling. Du jobbar här i en kompetensutvecklande miljö, med öppenhet för att förbättra befintliga- och utveckla nya vägar och där du får tillgång till kompetensnätverk. Vidare finns möjlighet att jobba i internationella projekt och i spännande samarbeten. Du arbetar med stor frihet under ansvar med engagerade kollegor i en miljö som är ständigt under utveckling. Det du gör påverkar inte bara KTH:s medarbetare utan även ett förhållningssätt hos studenter vilket gör att ditt arbete skapar värde i ett större sammanhang.


VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som har en examen från relevant högskoleutbildning med inriktning personal, arbetsliv och organisation eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har minst fem års arbetslivserfarenhet inom kvalificerat statligt HR-arbete, inkluderat arbetsrätt, personal- och arbetsmiljöarbete. Vidare har du erfarenhet av att obehindrat kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.
Meriterade är om du har erfarenhet inom HR inom högskolesektorn samt erfarenhet av att arbeta enligt speciallagstiftning/avtal för stat och högskola (Högskoleförordningen, LOA, TUR-AS, mm)


Som person värdesätter vi att du är strategisk och kan identifiera visioner och långsiktiga mål ur ett analytiskt perspektiv. Du har en god förmåga att prioritera och strukturera ditt arbete och bygga strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Vidare ser vi att du agerar lyhört och trivs med att jobba tillsammans på ett kommunikativt sätt för att utveckla relationer och långsiktiga samarbeten med både kollegor och andra aktörer. Du har ett konstruktivt angreppssätt och en vilja att jobba framåt liksom en förmåga att hålla god balans mellan transparens och integritet. Vidare har du en personlig mognad i att agera lugnt och stabilt i situationer där belastningen varierar liksom behåller ett realistiskt perspektiv på frågor oavsett din omgivning. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper i bedömningen.

Stad: Stockholm
Omfattning: Heltid, Kontorstider med flex
Startdatum: Omgående

Länk till ansökan här.


-------------------------------------------------------------------------------


Glömt lösenord? Klicka här.
Sök innehåll på HR Föreningen:
Sök HR medlem:

Annonsera här »


Kontakta oss

Sveriges HR Förening Box 6037 102 31 Stockholm Besöksadress: Birger Jarlsgatan 34 6tr, Telefon: +46(0)8-545 914 60 info@sverigeshrforening.se