Arbetsrätt för dig som jobbar med HR eller har personalansvar

Kursledare: Åsa Erlandsson, Setterwalls Advokatbyrå

Inget är roligare än att jobba med människor. Men vilka regler finns egentligen? Och hur påverkar de vad du kan göra och hur du kan göra det?”

Det arbetsrättsliga regelverket är genomtänkt och fyller en viktig funktion i samhället och på våra arbetsplatser. Som representant för arbetsgivaren vill och ska du göra rätt. Ingen kan kunna allt men du som jobbar med HR eller har personalansvar ska känna till i vilka situationer det finns regler du ska tänka på och i alla fall ha ett hum om ungefär vad de innebär. Det ingår i god Employer Branding. Att trampa snett innebär inte bara risk för bråk och tvister. Det riskerar att försämra ditt och din verksamhets varumärke som arbetsgivare.

Som sagt, ingen kan kunna allt men du som jobbar med HR eller har personalansvar ska känna till i vilka situationer det finns regler du ska tänka på och i alla fall ha ett hum om ungefär vad de innebär. Och det är just precis vad den här utbildningen ger dig. Ett hum om de grundläggande arbetsrättsliga reglerna, vilka friheter, gränser och vilket ansvar du har. Så du vet vad du gör och navigerar rätt.

Den svenska modellen:
- Allmänt om svensk arbetsrätt
- Om samverkan mellan det individuella anställningsavtalet och kollektivavtalet

Anställningens ingående:

- Verksamhetsövergång
- PUL i arbetslivet

Målgrupp
Utbildningen vänder sig till dig som jobbar med HR eller har personalansvar och utgår från arbetsgivarens perspektiv. Den passar dig som har behov av en grundläggande genomgång eller uppfräschning av regelverket. Detta oavsett vilken nivå du jobbar på.

Åsa Erlandsson:
Jag har världens roligaste jobb! Jag är advokat på Setterwalls advokatbyrå och har hjälpt arbetsgivare i olika arbetsrättsliga situationer sedan slutet av 1990-talet. I många år arbetade jag parallellt med advokatarbetet som VD på advokatbyrån. Därmed fick jag ett mycket praktiskt perspektiv på regelverket. Jag vet hur svårt det kan vara att reglerna ibland säger ”si” men min verksamhet bara skriker ”så”. Det bästa jag vet är när jag får hjälpa arbetsgivare inte bara när det gått snett utan med att se till att det inte går snett. Genom förebyggande arbete och utbildning i vad som gäller.

Åsa Erlandsson

07 dec 2017 - 07 dec 2017
För- och eftermiddagsfika samt lunch ingår i utbildningspriset.

Sveriges HR Förening
Birger Jarlsgatan 34