Välkommen!

Sveriges HR Förening. Yrkesföreningen för dig som arbetar med HR och Personalfrågor.

#Metoo, hur då? - Arbetsrätt för dig som jobbar med HR eller har personalansvar

Kursledare: Åsa Erlandsson, Setterwalls Advokatbyrå

Inget är roligare än att jobba med människor. Men vilka regler finns egentligen? Och hur påverkar de vad du kan göra och hur du kan göra det?”

Det arbetsrättsliga regelverket är genomtänkt och fyller en viktig funktion i samhället och på våra arbetsplatser. Som representant för arbetsgivaren vill och ska du göra rätt. Ingen kan kunna allt men du som jobbar med HR eller har personalansvar ska känna till i vilka situationer det finns regler du ska tänka på och i alla fall ha ett hum om ungefär vad de innebär. Det ingår i god Employer Branding. Att trampa snett innebär inte bara risk för bråk och tvister. Det riskerar att försämra ditt och din verksamhets varumärke som arbetsgivare. 

Som sagt, ingen kan kunna allt men du som jobbar med HR eller har personalansvar ska känna till i vilka situationer det finns regler du ska tänka på och i alla fall ha ett hum om ungefär vad de innebär. Och det är just precis vad den här utbildningen ger dig. Ett hum om de grundläggande arbetsrättsliga reglerna, vilka friheter, gränser och vilket ansvar du har. Så du vet vad du gör och navigerar rätt. 

Den svenska modellen:
- Allmänt om svensk arbetsrätt
- Om samverkan mellan det individuella anställningsavtalet och kollektivavtalet 

Anställningens ingående:
- Anställningsavtalet
- Anställningsformerna 

Avslut av anställning:
- Arbetsbrist
- Personliga skäl
- Avsked
- Överenskommelser 

Arbetsrättsliga tvister:
- Arbetsdomstolen och tingsrätten
- Ogiltighetstalan mm
- Skadestånd vid felaktig uppsägning/avsked 

Kort om: MBL:s förhandlingsregler

Andra viktiga regler
- Arbetstid
- Semester
- Skydd för företagshemligheter mm
- Arbetsmiljö
- Diskriminering
- Verksamhetsövergång

Målgrupp 
Utbildningen vänder sig till dig som jobbar med HR eller har personalansvar och utgår från arbetsgivarens perspektiv. Den passar dig som har behov av en grundläggande genomgång eller uppfräschning av regelverket. Detta oavsett vilken nivå du jobbar på. 

Facilitator: Åsa Erlandsson 
Jag har världens roligaste jobb! Jag är advokat på Setterwalls advokatbyrå och har hjälpt arbetsgivare i olika arbetsrättsliga situationer sedan slutet av 1990-talet. I många år arbetade jag parallellt med advokatarbetet som VD på advokatbyrån. Därmed fick jag ett mycket praktiskt perspektiv på regelverket. Jag vet hur svårt det kan vara att reglerna ibland säger ”si” men min verksamhet bara skriker ”så”. Det bästa jag vet är när jag får hjälpa arbetsgivare inte bara när det gått snett utan med att se till att det inte går snett. Genom förebyggande arbete och utbildning i vad som gäller.
För dig som medlem

Visste du att...

som inloggad medlem är det bara att klicka på anmäl mig. Alla dina uppgifter är redan förifyllda! Bli medlem? Klicka här!
Är du redan medlem? Logga in här!


Åsa Erlandsson
 

Åsa Erlandsson

Datum:
24 apr 2018 - 24 apr 2018
Tider:
09:00 - 17:00
För- och eftermiddagsfika
samt lunch ingår i utbildningspriset.
 
Anmäl dig: 


Alla priser är exkl. Moms!
Plats:
Sveriges HR Förening
Birger Jarlsgatan 34
Stockholm
 
Kontaktperson:
Tobias Odervång
Tel: 0708-49 49 54
tobias.odervang@sverigeshrforening.se
 

Glömt lösenord? Klicka här.
Sök innehåll på HR Föreningen:
Sök HR medlem:

Annonsera här »


Kontakta oss

Sveriges HR Förening Box 6037 102 31 Stockholm Besöksadress: Birger Jarlsgatan 34 6tr, Telefon: +46(0)8-545 914 60 info@sverigeshrforening.se